Koninklijke IGC:
verbindt en
inspireert

Koninklijke IGC is een plek voor gesprekken, kennisuitwisseling en inspiratie: een sociëteit en businessclub in de ware zin des woords. In alles wat wij doen staat het bieden van kwaliteit en persoonlijk, écht contact met een veelzijdige groep mensen en kwaliteit centraal. Bij Koninklijke IGC zijn we divers, maar toch ook gelijkgestemd. Leden zien de Club als een tweede huiskamer met een warme, vertrouwde sfeer. Waar altijd iets te ondernemen is. Van genieten van een ontspannen lunch tot het bijwonen van evenementen en geïnspireerd worden door, vaak bekende, sprekers.

Onze thema's

Koninklijke IGC organiseert meer dan 250 uiteenlopende evenementen per jaar. Bijna iedere dag van de week inspireren wij elkaar met presentaties over een breed scala aan onderwerpen. Dit doen we binnen zeven thema’s welke passen bij onze interesses en welke van waarde en belang zijn voor de maatschappij.

Ontdek onze sociëteit

Geïnteresseerd om je aan te sluiten bij ons netwerk? Wij organiseren maandelijks kennismakingsbijeenkomsten waar je met de Club en onze locatie in Amsterdam kennismaakt. We nodigen je graag uit. Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt!

Meld je aan

Onze
historie

Koninklijke IGC heeft een rijke historie, begonnen in 1788. Doctrina et Amicitia werd opgericht: een ontmoetingsplek waar revolutionaire comités werden gevormd. In 1922 fuseerde deze club met de in 1872 opgerichte Sociëteit de Groote Club, die ten doel had ‘in goed ingerichte lokalen het gezellig verkeer te bevorderen tussen haar leden’.

De nieuwe club had het zwaar te verduren in en na de Tweede Wereldoorlog. Een fusie met de Industrieele Club, welke al sinds 1916 in ons huidige pand ‘Industria’ haar intrek had, bracht uitkomst. Beide clubs besloten om het sociëteitsleven in de lokaliteiten van de Industrieele Club voort te zetten onder de welbekende naam 'Industrieele Groote Club' (IGC). Tot op de dag van vandaag beschikt onze Club nog steeds over de parterre en de eerste en tweede verdieping. In 2013 ontvingen we het predicaat Koninklijk en heten we sindsdien Koninklijke Industrieele Groote Club.

Koninklijke IGC
en haar zusterclubs

Bij Koninklijke IGC vinden we kennisdeling en inspirerende ervaringen erg belangrijk. We zijn continue op zoek naar interactie, discussie en een verdiepend gesprek. Onze reciprociteit met zusterclubs in zowel Nederland als het buitenland, geeft ons de mogelijkheid onze uitgangspunten nog meer uit te dragen. Al onze leden hebben op vertoon van hun lidmaatschapspas toegang tot de clubs in Nederland. Voor toegang tot buitenlandse zusterclubs dient een Letter of introduction ('LOI') te worden aangemaakt en ingediend. Dit kan op de ledenwebsite, nadat je bent ingelogd.

Internationale clubs

Koninklijke IGC heeft reciprociteit met clubs over de hele wereld. Een lidmaatschap bij de IGC geeft je toegang tot 300 clubs. Van Londen tot New York en van Hong Kong tot Lima.

surprising-img
Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte

De Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte neemt al twee eeuwen lang een markante positie in het Haagse sociale leven in, met de focus op de letterkunde, de schone kunsten, geschiedkunde en andere wetenschappen.

surprising-img
Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging 'De Maas'

De Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging ‘De Maas’ (Rotterdam) is opgericht in 1851 en is daarmee één van de oudste watersport verenigingen van Nederland. De Vereeniging kan trots zijn op vele sportieve successen waaronder Olympische zeilwedstrijden.

surprising-img
KNZRV, Muiden

De Pampusbar is de informele clubbar van de Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereeniging te Muiden. Er geldt geen dresscode, maar zwemkleding is niet toegestaan.

Ons bestuur

Koninklijke IGC heeft als ambitie om de meest inspirerende sociëteit in de metropoolregio Amsterdam te zijn. Een omgeving waarin leden elkaar ontmoeten en discreet en respectvol van gedachten wisselen, sparren en zichzelf blijven ontwikkelen. Het is onze missie en ambitie om een omgeving te creëren welke voelt als thuiskomen: gastvrij en warm.

Club Magazine

Al sinds 1995 brengt Koninklijke IGC het Clubmagazine ‘In Good Company’ uit. In ons magazine lees je het laatste Clubnieuws, net als inspirerende verhalen en opiniestukken over relevante en recente maatschappelijke onderwerpen en ontwikkelingen.