Culinair & Entertainment
Keizerlijk vlees, zo betitelen de Japanners trots 'hun' Wagyu beef. Luister, beleef en proef hoe de Nederlandse vleesleverancier Nice to Meat het is gelukt om als eerste de import van Japans Wagyu voor Nederland en Europa te realiseren. Japans Wagyu is van sublieme kwaliteit door rust, regelmaat en reinheid en daardoor geheel ander rundvlees dan we hier kennen. Het vlees is prachtig dooraderd en daardoor vol van smaak.
Het Wagyu menu van de avond wordt samengesteld en bereid door Chef Alex Furusawa-Cadoni van het Londense restaurant Tokimeite, de uit Japan afkomstige Master Chef en Master Butcher Samata in samenwerking met IGC Chef Remco Hoffmeister.Tijdens het diner zal Mikel Pouw, directeur van Nice to Meat u een kijkje bieden in de wereld van het Japanse Wagyu rund. Waar wereldwijd de vleesproductie steeds sneller en efficiënter moet gaan, krijgt het Japanse Wagyu product juist alle aandacht en rust en is het 100% raszuiver. Daarnaast vertelt Tada Mitsutoshi over de export van agrarische producten naar Europa.
De samenstellers van het Historisch Sprekers Archief hebben grote zorgvuldigheid betracht bij het verzamelen en citeren van de gegevens die hoofdzakelijk afkomstig zijn uit de archieven van de Koninklijke Industrieele Groote Club en eerder via de website openbaar gemaakte data. Mocht U een aan- of opmerking hebben over de teksten en/of afbeeldingen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de redactie via clubinfo@igc.nl.