Donderdag 23 mei 2019

Klimaat, Natuur & Milieu

Willem Sodderland

De toekomst van eten ligt…in de oceaan

In 2050 hebben we 4 keer de aarde nodig om iedereen te voeden. Zeewier wordt al decennia gezien als een veelbelovende voedingsbron die de oplossing zou kunnen bieden. Maar hoe krijg je het bij mensen op hun borden, hoe ontsluit je een nieuw bron van eten? Seamore begon in 2015 met haar missie om van zeewier alledaags eten te maken. Oprichter Willem Sodderland laat zien hoe zeewierpasta en bacon, internationale expansie, stagiaires uit de hele wereld en het continu omzeilen van obstakels nodig zijn om de toekomst van eten te vormen.


De samenstellers van het Historisch Sprekers Archief hebben grote zorgvuldigheid betracht bij het verzamelen en citeren van de gegevens die hoofdzakelijk afkomstig zijn uit de archieven van de Koninklijke Industrieele Groote Club en eerder via de website openbaar gemaakte data. Mocht U een aan- of opmerking hebben over de teksten en/of afbeeldingen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de redactie via clubinfo@igc.nl.

Foto's: Archief Koninklijke IGC

← vorig evenement volgend evenement →