Dinsdag 8 mei 2018

Diplomatie, Openbaar bestuur & Politiek

Pete Hoekstra

De relatie Nederland en de Verenigde Staten van Amerika

Ambassadeur Hoekstra spreekt over o.a. de economische relatie tussen de Verenigde Staten en Nederland, een van Amerika's diepste en belangrijkste handels- en investeringspartnerships. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Peter Hoekstra werd geboren in Groningen en emigreerde op 3-jarige leeftijd met zijn familie naar de Verenigde Staten. Hij werd een prominente politicus en business manager met een lange geschiedenis van openbare dienstverlening. De ambassadeur was achttien jaar (1993-2011) lid van het congres en vertegenwoordigde het 2e district van Michigan. Tijdens de presidentsverkiezingen van 2016 was hij medevoorzitter van de Trump / Pence-campagne in Michigan en was hij een nationale veiligheidsadviseur voor de campagne die zich bezighield met inlichtingen, cyberdreiging en andere veiligheidskwesties. In 2017 werd hij benoemd tot ambassadeur. 

De samenstellers van het Historisch Sprekers Archief hebben grote zorgvuldigheid betracht bij het verzamelen en citeren van de gegevens die hoofdzakelijk afkomstig zijn uit de archieven van de Koninklijke Industrieele Groote Club en eerder via de website openbaar gemaakte data. Mocht U een aan- of opmerking hebben over de teksten en/of afbeeldingen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de redactie via clubinfo@igc.nl.

Tekst: Archief Koninklijke IGC
Foto's: Pete Hoekstra ©US Dept. of State

← vorig evenement volgend evenement →