Donderdag 1 februari 2007

Economie & Financiën

Harry Starren

Praatje bij de haard

De creatieve economie stelt aan leidinggeven andere eisen dan gebruikelijk was in de traditionele industriële economie. Wat beweegt de next and coming generation? Hoe lezen zij? Hoe leren zij? Hoe leven zij? Douglas Rushkoff noemde ze children of chaos. Wat betekent dat voor geordende lieden, hun leidinggevenden, die voorbereiding vooraf laten gaan aan uitvoering en die willen weten wat er zal gebeuren nog voor het heeft plaatsgehad? We kunnen tegenwoordig alles van elkaar weten nog voor we elkaar ontmoeten. We kennen elkaars gedachten nog voor ze zijn uitgesproken. We googlen, skypen en msn-en. Hoe beïnvloedt dat het proces van leidinggeven?

Drs. Harry G. Starren (1955) studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht en politicologie/bestuurskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was onder meer werkzaam als wetenschappelijk onderzoeker, als universitair docent, als directeur van een onderzoek- en adviesbureau en hij was directeur van het PAO Bedrijfs- en Bestuurswetenschappen te Utrecht. Tevens was hij algemeen directeur van de Baak, Management Centrum VNO NCW. Bovendien was hij actief als trainer, docent en adviseur op het gebied van het management van professionele organisaties. Harry Starren heeft zitting in verschillende vakjury's, is commissaris bij enkele bedrijven en vervult bestuursfuncties in maatschappelijke
organisaties. Hij was presentator van het TELEAC/NOT programma 'Grootmeesters in Management'. Van zijn hand verscheen een boek onder gelijknamige titel. Zijn tweede boek 'De 21 geboden van modern leiderschap' schreef hij samen met Twan van de Kerkhof. Tevens was Harry Starren presentator van de audio-CD-reeks 'Hollandse Meesters in Management' en verzorgde hij voor BNR Nieuwsradio het programma 'Harry Starren in gesprek'.

De samenstellers van het Historisch Sprekers Archief hebben grote zorgvuldigheid betracht bij het verzamelen en citeren van de gegevens die hoofdzakelijk afkomstig zijn uit de archieven van de Koninklijke Industrieele Groote Club en eerder via de website openbaar gemaakte data. Mocht U een aan- of opmerking hebben over de teksten en/of afbeeldingen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de redactie via clubinfo@igc.nl.

← vorig evenement volgend evenement →