Klimaat, Natuur & Milieu
De Nautische Tafel en de Slow food Tafel van de Koninklijke Industriële Groote Club organiseren een groots 'duurzaam' Lente diner voor leden en genodigden. Vanuit de Slow Food gedachte is de insteek voor dit diner om op educatieve en inspirerende manier bewustwording te creëren voor 'duurzaam' voedsel. Stichting Vis&Seizoen propageert dit voor vis en benadrukt hier ook een andere belangrijke waarde van Slow Food namelijk om te eten in het seizoen. Stichting Vis&Seizoen is een initiatief van Vers vishandel Jan van As in Amsterdam, waar duurzaam ondernemen in de gehele bedrijfsvoering centraal staat en welk bedrijf dit Lente diner van harte ondersteunt en mede mogelijk maakt.
Voorafgaand aan het diner zal Willemiek Kluijfhout, onder andere bekend als filmdirector van de documentaire 'Fucking Perfect' over Chef Kok Sergio Herman, de trailer tonen van haar nieuwe docu 'Seks and the Oyster'. Door haar uitgebreide research naar alle onderdelen van het oesterleven zal zij met ons de nodige, al dan niet shockerende, wetenswaardigheden delen.
De samenstellers van het Historisch Sprekers Archief hebben grote zorgvuldigheid betracht bij het verzamelen en citeren van de gegevens die hoofdzakelijk afkomstig zijn uit de archieven van de Koninklijke Industrieele Groote Club en eerder via de website openbaar gemaakte data. Mocht U een aan- of opmerking hebben over de teksten en/of afbeeldingen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de redactie via clubinfo@igc.nl.