Culinair & Entertainment
Champagne, 'poëzie in een glas'.Bruisende Tafellancering met zomerse champagneproeverij 'blanc de blancs' en een diner 'chardonnay'. Wijnselectie en presentatie: Noël Vanwittenbergh maître sommelier Hotel Okura restaurant Ciel Bleu** - Michelin Award 'Beste Sommelier 2019'. Champagneproeverij Ook champagne is onderhevig aan de smaak van het moment. Volgens maître Noël Vanwittenbergh drink je net als Tout-Paris' 's zomers een champagne blanc de blancs. Deze mag zo heten wanneer hij gemaakt is van louter chardonnaydruiven. Vanavond maakt u kennis met de exquise creaties van befaamde huizen in diverse stijlvarianten brut, zero dosage en vintage. Diner chardonnay Het diner vervolgt met gerechten die passen bij chardonnaywijnen. Na afloop gaat u niet alleen terug naar huis met een uiterst voldaan gevoel, maar ook met een dosis parate kennis over erfgoed, ambacht, terroir en classificatie van de champagne.
De samenstellers van het Historisch Sprekers Archief hebben grote zorgvuldigheid betracht bij het verzamelen en citeren van de gegevens die hoofdzakelijk afkomstig zijn uit de archieven van de Koninklijke Industrieele Groote Club en eerder via de website openbaar gemaakte data. Mocht U een aan- of opmerking hebben over de teksten en/of afbeeldingen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de redactie via clubinfo@igc.nl.
Foto's: Archief Koninklijke IGC