Culinair & Entertainment
Op deze gezamenlijke avond van de Slow Food Tafel en de Jacht & Wild Tafel kijken we naar voedselkwaliteit en voedselveiligheid. Michaël van Duijnhoven, directeur van N&S Quality, is een expert. Hij zal in een interactieve sessie verschillende voedselproducten langs eenzelfde slow food meetlat leggen om te bezien hoe ze scoren op intrinsieke kenmerken als voedselveiligheid, kwaliteit, en smaak; op duurzaamheidskenmerken als diervriendelijkheid, voedselproductie, milieu, en op kenmerken van social accountability. Michaël bespreekt verschillende 'conventionele' producten (tomaat, tarwe, biefstuk, kip) zowel als 'wilde' producten (gans, wild zwijn). Het diner zal, zoals de titel aangeeft, een creatieve draai geven aan een Hollandse klassieker – de stamppot.
De samenstellers van het Historisch Sprekers Archief hebben grote zorgvuldigheid betracht bij het verzamelen en citeren van de gegevens die hoofdzakelijk afkomstig zijn uit de archieven van de Koninklijke Industrieele Groote Club en eerder via de website openbaar gemaakte data. Mocht U een aan- of opmerking hebben over de teksten en/of afbeeldingen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de redactie via clubinfo@igc.nl.
Tekst: Archief Koninklijke IGCFoto's: Archief Koninklijke IGC