Donderdag 3 mei 2018
Film, Literatuur, Muziek & Theater
Frederik de Vos
Fietsen zonder Banden
Hoe het was om een jongetje uit een gewoon gezin te zijn tijdens de oorlogsjaren en een gewoon jongensleven te leiden. Maar in een tijd waarin niets gewoon is, is een jongensleven dat ook niet.
IGC-lid Frederik de Vos heeft het tijdperk dat hij beschrijft nog als jongen meegemaakt. Hij werd in 1929 in Amsterdam geboren, maar groeide op in Zandvoort tot aan de ontruiming van de kuststrook in 1942 ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. De familie De Vos vestigde zich als gevolg hiervan in Amsterdam. Met zijn HBS-diploma op zak, werd hij in 1949 aangenomen door Keijser & Mackay, een groot chemiebedrijf, waarvoor hij o.a. enkele jaren in Parijs doorbracht. In 1960 trad hij in dienst bij Barentz, destijds een klein bedrijf, dat onder zijn leiding uitgroeide tot een internationale onderneming. Na zijn aftreden als CEO in 1987 studeerde hij kunstgeschiedenis aan de UVA en bouwde hij als kunstschilder een nieuwe internationale carrière op. Vandaag vieren wij zijn schrijversdebuut.
Geef vrijheid door
Met dit thema wil het Nationale 4 en 5 Mei Comité de noodzaak onderstrepen om de waarde van vrijheid over te dragen aan de jongeren. Na afloop van de boekpresentatie zal Frederik de Vos een exemplaar met opdracht overhandigen aan het jongste lid van de Koninklijke Industrieele Groote Club.
De samenstellers van het Historisch Sprekers Archief hebben grote zorgvuldigheid betracht bij het verzamelen en citeren van de gegevens die hoofdzakelijk afkomstig zijn uit de archieven van de Koninklijke Industrieele Groote Club en eerder via de website openbaar gemaakte data. Mocht U een aan- of opmerking hebben over de teksten en/of afbeeldingen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de redactie via clubinfo@igc.nl.
Tekst: Archief Koninklijke IGC
Foto's: Archief Koninklijke IGC