Zorg & Gezondheid
Door Professor P.A.M. van Leeuwen hoogleraar experimenteel chirurgie, VU ziekenhuis Amsterdam (Visiting professorship aan de Harvard University en aan de Université Descartes in Parijs) Voeding, vooral rond de operatie, is de rode draad in van Leeuwens wetenschappelijke carrière. De laatste jaren richt hij zich, met zijn kennis van voeding, voornamelijk op het doel om de kwaliteit van leven van kankerpatiënten te verbeteren door speciale voeding. Ook de overleving van patiënten kan door voeding aanzienlijk verlengd worden. Voeding is lang onderbelicht geweest. Vanavond zal prof. van Leeuwen een algemeen verhaal houden over het ontstaan van kanker en hij zal adviezen geven over voeding rond de operatie maar tevens voeding belichten in het kader van kankerpreventie en hoe wij ons gezond kunnen houden door de juiste voeding tot ons te nemen.
De samenstellers van het Historisch Sprekers Archief hebben grote zorgvuldigheid betracht bij het verzamelen en citeren van de gegevens die hoofdzakelijk afkomstig zijn uit de archieven van de Koninklijke Industrieele Groote Club en eerder via de website openbaar gemaakte data. Mocht U een aan- of opmerking hebben over de teksten en/of afbeeldingen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de redactie via clubinfo@igc.nl.