Vrijdag 23 oktober 2009

Culinair & Entertainment

Takeshi Ishikawa - Eric van As - Matsui - Yoshihiro Ichii

De Japanse keuken

In het jaar dat vier eeuwen handelsbetrekkingen tussen Nederland en Japan worden gevierd, besteedt de Slow Food Tafel aandacht aan de Japanse culinaire tradities. De authentieke Japanse keuken gaat veel verder dan de bekende sushi en sashimi. De voormalig chefkok van de hoofdkeuken van het Okura Hotel, de in culinaire kringen vermaarde Takeshi Ishikawa, demonstreert op beeldende wijze de principes van en de verschillen tussen de westerse en de oosterse, i.c. Japanse, culinaire tradities.

Ook de vraagstukken over duurzame visvangst en ecologisch evenwicht in de zeeën komen aan bod: Eric van As zal namens de Stichting Vis en Seizoen hierover een visie geven.

Verder is er een proeverij van traditioneel gebrouwen sake, een demonstratie van het fileren van vis en het maken van sushi en is er aandacht voor het gebruik van zeewier van eigen (zee)bodem. De sushi-meester kok Matsui geeft een beeld van de kunst van het vervaardigen van sushi.

De voorzitter van de Japanese Chamber of Commerce in Nederland, de heer Yoshihiro Ichii, zal met een korte inleiding deze Japan avond openen.

De samenstellers van het Historisch Sprekers Archief hebben grote zorgvuldigheid betracht bij het verzamelen en citeren van de gegevens die hoofdzakelijk afkomstig zijn uit de archieven van de Koninklijke Industrieele Groote Club en eerder via de website openbaar gemaakte data. Mocht U een aan- of opmerking hebben over de teksten en/of afbeeldingen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de redactie via clubinfo@igc.nl.

Foto's: Takeshi Ishikawa ©geen foto, Matsuit ©geen foto

← vorig evenement volgend evenement →