Klimaat, Natuur & Milieu
Vis is lekker en gezond. Maar hoe lang nog? Door overbevissing en ongewilde bijvangst raken de oceanen steeds leger. Tonijn, zwaardvis, maar ook kabeljauw en paling hebben het moeilijk. Een wervelende presentatie over de schoonheid van de natuur onder water, de bedreigingen en de oplossingen. Onderwijl genietend van duurzame, verantwoorde visgerechten, bereid onder leiding van onze kok Remco Hoffmeister. Houd u niet van vis en wilt u toch komen? Geeft u dit dan aan bij uw inschrijving, dan zorgen wij voor een alternatief.
Good Fish Foundation is in 2014 opgericht om te zorgen dat we nog met een gerust hart vis kunnen blijven eten. De stichting streeft ernaar om de visserij wereldwijd te verduurzamen, door niet-schadelijke visserijtechnieken te stimuleren en de consument op te roepen te kiezen voor een verantwoord gevangen vis. De rol van kweekvis in de voedselvoorziening en de talrijke keurmerken op verpakkingen worden toegelicht. Christien is bedenker van de VISwijzer.
Zie ook VISwijzer en Good Fish Foundation
De samenstellers van het Historisch Sprekers Archief hebben grote zorgvuldigheid betracht bij het verzamelen en citeren van de gegevens die hoofdzakelijk afkomstig zijn uit de archieven van de Koninklijke Industrieele Groote Club en eerder via de website openbaar gemaakte data. Mocht U een aan- of opmerking hebben over de teksten en/of afbeeldingen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de redactie via clubinfo@igc.nl.