Klimaat, Natuur & Milieu
Het aspergeseizoen duurt maar kort, reden genoeg om aan te schuiven tijdens de feestelijke aspergeavond in de Club georganiseerd door de Slow Food Tafel. René Zanderink geeft weer een inleiding over asperges, de oorsprong en de teelt ervan in Nederland.
René Zanderink is bioloog-journalist en al sinds 2002 bewaker van het Nederlands culinair erfgoed. Bij Slow Food Nederland bestierde hij de Nationale Ark van de Smaak-commissie. Hij is medebestuurslid van Stichting De Oerakker die middels de Oranje Lijst de nationale (agro)biodiversiteit stimuleert. Tevens organiseert hij culinaire reizen naar het eiland Texel, in Italië, langs de Vecht en op de Veluwe. Hij schrijft kookboeken, onder andere: Liever Lokaal (samen met Annette van Ruitenburg, beste en meest duurzame kookboek van Nederland in 2015), De Nieuwe Keuken van de Veluwe en Van Kop tot kont (samen met chefkok Nel Schellekens). Hij is ook medeoprichter van het Genootschap der Warme Stokers, dat valfruit en mislukte bierprobeersels verwerkt tot de meest excellente eaux de vie en organiseert bierproeverijen.
De samenstellers van het Historisch Sprekers Archief hebben grote zorgvuldigheid betracht bij het verzamelen en citeren van de gegevens die hoofdzakelijk afkomstig zijn uit de archieven van de Koninklijke Industrieele Groote Club en eerder via de website openbaar gemaakte data. Mocht U een aan- of opmerking hebben over de teksten en/of afbeeldingen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de redactie via clubinfo@igc.nl.
Foto's: http://dutch-cuisine.nl/ambassadeur/zanderink-rene/