Woensdag 21 februari 2024

Zorg & Gezondheid

prof. dr. Martijn Katan

VOEDING…. Wat is gezond en duurzaam

Waar is duurzaam eten goed voor? Wat is het effect van onze voedselkeuze op het klimaat? Is duurzaam eten ook voor ons zelf beter? Zijn havermelk en vegaburgers gezond? Waar blijft het kweekvlees? Dat zijn een paar van de vragen die Martijn Katan in zijn lezing beantwoordt.

Martijn B. Katan biochemicus en emeritus hoogleraar. Zijn onderzoek leverde nieuwe inzichten op m.b.t. het effect van voeding op het risico op hart- en vaatziekten en op obesitas. Hij is lid van de KNAW, wetenschapscolumnist bij NRC en auteur van twee boeken over voeding.

De samenstellers van het Historisch Sprekers Archief hebben grote zorgvuldigheid betracht bij het verzamelen en citeren van de gegevens die hoofdzakelijk afkomstig zijn uit de archieven van de Koninklijke Industrieele Groote Club en eerder via de website openbaar gemaakte data. Mocht U een aan- of opmerking hebben over de teksten en/of afbeeldingen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de redactie via clubinfo@igc.nl.

← vorig evenement volgend evenement →