Vrijdag 11 november 2016

Culinair & Entertainment

Alessandro Matrone - De Tamino's

Franse avond

Sluit de week af met een mooi glas wijn uit de Beaujolais. De streek staat centraal tijdens deze Vrijer op Vrijdag. In samenwerking met Kwast Wijnkopers kunt u genieten van mooie wijnen en Franse chansons. 

Onder leiding van Alessandro Matrone proeft u verschillende wijnen van het wijnhuis Chateau des Jacques. Dit Chateau is gevestigd in een prachtig 17e eeuws herenhuis in Romaneche-Thorins in de cru Moulin-a-Vent (Beaujolais). Op de 88 hectaren met granietrijk terroir groeit de gamay waarvan Cyril Chirouze prachtige Cru-wijnen maakt. Niet alleen Moulin-a-Vents, maar ook Morgon, Fleurie en zelfs een witte Beaujolais van chardonnay.

Alessandro Matrone was jarenlang sommelier in de beste restaurants van Nederland. Voordat hij de overstap maakte naar Kwast Wijnkopers was hij verantwoordelijk voor de wijnkaart bij Librije's Zusje in het Waldorf Astoria Hotel aan de Herengracht. Op 25 september is hij tweede geworden in de wedstrijd Vinoloog van het Jaar 2017.

Een Franse avond kan niet zonder de typische Franse chansons. De Tamino's zorgen de hele avond voor nummers van George Brassens, Jacques Brel, Edith Piaf en Julien Clerc. De band bestaat uit Giovanni Barten (piano), Marc van Hoof (contrabes) en Rene Vermaes (zang en gitaar). Recent hebben zij onder meer als voorprogramma voor Julien Clerc in Maastricht gespeeld, behaalden ze een finaleplaats in de Kleine Komedie op het Concours de la Chanson en traden ze op in het Olympia in Parijs.

De samenstellers van het Historisch Sprekers Archief hebben grote zorgvuldigheid betracht bij het verzamelen en citeren van de gegevens die hoofdzakelijk afkomstig zijn uit de archieven van de Koninklijke Industrieele Groote Club en eerder via de website openbaar gemaakte data. Mocht U een aan- of opmerking hebben over de teksten en/of afbeeldingen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de redactie via clubinfo@igc.nl.

Foto's: Kwast Wijnkopers

← vorig evenement volgend evenement →