Details

Woensdag 28 november 2018

Diplomatie, Openbaar bestuur & Politiek

mr. Jaap de Hoop Scheffer

Een roerige wereld; wie neemt de leiding?

Onvoorspelbaarheid troef in de wereld anno 2018. De Verenigde Staten lijken de leiderschapsrol op te geven; China presenteert zich nadrukkelijk als supermacht, Rusland wijzigt Europese grenzen met geweld, het Midden Oosten staat in brand. De Europese Unie worstelt met immigratie, populisme en illiberale democraten. Tel uit je winst!

Jaap de Hoop Scheffer is Hoogleraar Internationale Betrekkingen en Diplomatieke Praktijk aan de Universiteit Leiden (Haagse Faculteit Governance and Global Affairs). Hij is lid van de RvC van Air France –KLM, voorzitter van de Adviesraad Internationale Vraagstukken en voorzitter van het Kapittel voor de Civiele Orden.

De samenstellers van het Historisch Sprekers Archief hebben grote zorgvuldigheid betracht bij het verzamelen en citeren van de gegevens die hoofdzakelijk afkomstig zijn uit de archieven van de Koninklijke Industrieele Groote Club en eerder via de website openbaar gemaakte data. Mocht U een aan- of opmerking hebben over de teksten en/of afbeeldingen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de redactie via clubinfo@igc.nl.

Foto's: Archief Koninklijke IGC

← vorig evenement volgend evenement →