Dinsdag 26 november 2019

Wonen, Ruimte & Mobiliteit

Robert Jan ter Kuile - Roderick Vermeer

De Noord/Zuidlijn: reizigersstromen en vastgoedontwikkeling

Het functioneren van de Noord/Zuidlijn wordt vervoerkundig geanalyseerd: hoe staat het met de reizigersaantallen op de lijn als geheel en op de verschillende stations? Wat zijn de aantallen overstappen op tram/bus? Wat leert een reisgedrag-analyse ons en welke andere lessen zijn er te leren?

Tegelijkertijd is het interessant om de ontwikkeling te analyseren van de vastgoedtransacties rondom de verschillende stations. Wat is er te zeggen over de ontwikkeling van de prijs en de interesse in verschillende locaties. Is er sprake van veel functieveranderingen? Deskundigen uit de wereld van het openbaar vervoer en de vastgoedontwikkeling hebben het antwoord op deze vragen.

De samenstellers van het Historisch Sprekers Archief hebben grote zorgvuldigheid betracht bij het verzamelen en citeren van de gegevens die hoofdzakelijk afkomstig zijn uit de archieven van de Koninklijke Industrieele Groote Club en eerder via de website openbaar gemaakte data. Mocht U een aan- of opmerking hebben over de teksten en/of afbeeldingen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de redactie via clubinfo@igc.nl.

Tekst: Koninklijke IGC
Foto's: https://nl.linkedin.com/in/robertjanterkuile, https://nl.linkedin.com/in/vermeerroderick

← vorig evenement volgend evenement →